scratch

66296-9

min kärlek,

nån som vill ha den och sälja den?
du kan få den, det är helt okej för mig
bara ta den.
du kan sälja den vidare sen och få pengar
tjäna en hacka göra en affär
på mitt hjärta.
låta medicinstuderande dissekera det på
en biologilektion.
jag behöver det inte längre.
jag vill inte ha det, du kan ta det
jag vill inte ha mig, du kan få mig.

får jag bara be om en enda sak?
förstör inte mina minnen. de är mina. de är det bästa jag har.
ge fan i dem.

till dig [du vet vem du är när du läser.]

jag vet inte varför du började röka hasch. men jag vet iaf att du är sjutton år, kille och narkotikamissbrukare. förmodligen håller du inte med om att du missbrukar narkotika, men så är det. hasch är klassat som narkotika - röker man hasch är man narkoman, så enkelt är det. det betyder att du utsätter dig för många risker. risken att åka fast för innehav, t ex, vilket innebär att du kan döm0as till fängelse. du kan också hamna i ett värre klister. ditt rökande kan ställa till med ett så oreda i skallen på dig att du hamnar på sjukhus som haschpsykotiker, och sedan är det kört. åtminstonde för mycket lång tid, för dom har inte funnit några behandlingsmetoder som biter på haschpsykotiker. vill det sig riktigt illa, kanske du tröttnar på haschandet och vill ha något häftigare. och det är lätt att skaffa när man så att säga är inne i branschen. ja, det är nästan omöjligt att inte komma i kontakt med heroin när man lever i den kriminella världen som haschrökandet innebär. och börjar du skjuta horse, då lurar överdosen och följdsjukdomarna bakom knuten. då lär du inte få uppleva din 25 års dag ens en gång.

i själva verket har du fullständig kontroll över ditt haschrökande och kan lägga av när du vill. ja, du planerar till och med att lägga av om du skulle märka tecken på att du börjar ta skada av ditt rökande. jag vet inte hur många som jag hört säga samma sak och som sitter helt jävla fast i skiten nu eller så är dom döda. de var också säkra på att de hade kontroll över sitt knarkarliv. vad de inte fattade var att samtidigt som deras knarkskador började så förlorade de också sitt omdöme.

jag vet att du har fullgoda skäl för ditt haschrökande eller att du anser att du har det. jag håller med dig att det kan finnas många skäl till ditt missbruk. och ändå håller jag inte med dig. orsaken är enkel. alla skäl du kan hitta på som försvar till ditt missbruk är egentligen skäl mot missbruket.

om det är så att du röker på som protest mot världens orättvisor är du helt enkelt ute och cyklar, gör dig löjlig! i själva verket skiter du i politiken. struntar i dina föräldrars sorg över ditt misslyckande och ger fan i vad omvärlden tycker och tänker om ditt rökande, bara du får vara ifred med din pipa.

men som du säger själv:
- det är väl mitt liv.

och klart som fan det är ditt liv, har jag sagt något annat eller? du kan hålla och snacka om att ingen ska bry sig om vad du gör, men det hjälper inte. vi bryr oss om dig ändå ska du se hur mycket du än skulle säga ifrån. vi vill inte se dig som en flummig, tandlös kille om några år. vi vill möta dig som en glad, ledsen stark, svag, lycklig, arg och vanlig människa. 

det är aldrig någon som tvingat dig att röka hasch. det gick inte till så att du satt hemma och resonerade för dig själv och bestämde att "eftersom världen är kall och orättvis ska jag börja röka på". i själva verket träffade du någon som talade om för dig att "hasch är bra, det mår man fint av". sedan provade du fem eller tio gånger innan du tyckte det var skönt och sen var du fast.

det blir bara svårare och svårare.
än kan du.

heartsick

WAIT...


less piteå. några få dagar kvar till jag fyller 18, rättare sagt 44 dagar.
och då vill jag bort härifrån sen återstår det ju att se om det lär bli så. men en sak är då säker och det är att någongång ska jag härifrån, här ska jag inte stanna.

det är så svårt att försöka visa sig från sin bästa sida när man inte riktigt vet på vilken sida den bästa sidan sitter. det skulle vara intressant att få veta något sånt någon gång. något som underlättar.


vet ni folk att jag kan inte ens vara ledsen, jag fixar inte att vara ledsen. jag har en teknik som ungefär går ut på att jag helst inte får bli ledsen utan jag måste skratta tills det inte gör ont längre,måste prata och festa och dansa och skratta och helst prata om helt orelevanta saker. inte om sig själv, inget viktigt om sig själv. för det hjälper faktiskt oftast, det är som att springa bort från allt fort som fan, ingen kommer åt mig. det är bara det att man fixar inte människor så bra på det. om jag ska säga något som är jättesant så; helst av allt vill jag bara sova med kinden mot någon som luktar hemtamt och tryggt. vill helst inte prata, bara vara tyst och sova. det kan få vara på skoj bara det är på riktigt.


RSS 2.0